FIRE SAFETY ENGINEERS

logo firepronet.JPG

ANDRÉS RODRIGUEZ PANAGIOTOPOULOS

andres.r@vkgroup.be
+32 483 00 25 93


fesg.jpg

ARNE INGHELBRECHT

initialen@fesg.be (ai)
09 280 03 69


bart castelein.jpg

BART CASTELEIN

Ik ben een ingenieur bouwkunde met een bijkomende master in Fire Safety Engineering. Sinds 2020 ben ik aan het werk bij FSEC.

bart merci.jpg

BART MERCI

Bart Merci is coördinator van de FSE-opleidingen aan Universiteit Gent. Hij maakt deel uit van de onderzoeksgroep ‘Fire Safety Science and Engineering’ in de vakgroep ‘Bouwkundige Constructies en Bouwmaterialen’. Zijn onderzoek situeert zich voornamelijk in de dynamica van rook en brand, meer bepaald het modelleren hiervan in numerieke simulaties.

bart van weyenberge.jpg

BART VAN WEYENBERGE

bart.vw@vkgroup.be
+32 476 72 44 40

Bart Van Weyenberge heeft een internationale master en doctoraat in FSE behaald. Hij heeft zijn expertises in wetgeving en performantiegericht ontwerp, zowel in gebouwen, industrie als infrastructuur, verworven door het uitvoeren van verschillende uitdagende projecten. Hij legt de nadruk op het afleveren van werkbare en praktische oplossingen waarmee het bouwteam verder aan de slag kan. Samen met het team waarin hij werkt zal hij elk project van start tot oplevering nauwgezet opvolgen.

bart van bever.jpg

BART VANBEVER

bart.vanbever@agoria.be

+32 477 700 256

Bart Vanbever is co-founder and honorary president of Firepronet.

He works as “Senior Expert Fire Safety” at Agoria and was among the first to graduate as Fire Safety Engineer at Ghent University.

More information at LinkedIn.

logo firepronet.JPG

BERT BREEMERSCHlogo firepronet.JPG

CHARLOTTE VAN CLEEMPUT

 


-
logo firepronet.JPG

CARLOS SCHELLINCK

Bestuurslid Firepronet
Brandpreventiedeskundige


logo firepronet.JPG

CHRISTIAN GRYSPEERT2018-04-01_Photo Badge_LIBENS.jpg

DAAN LIBENS

Burgerlijk Ingenieur in de Fire Safety Engineering, Preventieadviseur niveau 1, Technicus brandvoorkoming

-
daphne van huffelen.png

DAPHNE VAN HUFFELEN

Project Engineer

dvh@fesg.be

324 89 97 46 35

Daphne is een fire safety engineer in haar eerste voltijdse werkervaring. Ze staat de klanten bij met het uitvoeren conformiteitsanalyses en risicoanalyses waarbij ze advies geeft over het uitwerken en het onderbouwen van kosteneffectieve alternatieve oplossingen. Zij werkt in een team van 23 brandingenieurs die klanten bijstaat voor projecten in de afdeling Gebouwen, Industrie en Infrastructuur.

Contact
dieter brants.jpg

DIETER BRANTS

Dieter Brants studeerde af als veiligheidsingenieur aan de KU Leuven. Als majoor bij de brandweerpost Leuven, een functie die hij al 27 jaar met veel gedrevenheid uitoefent, is hij geen onbekende in de sector. Vanuit zijn interesse in het vakdomein brandveiligheid is hij als verschillende jaren Lid van de Hoge Raad voor beveiliging tegen brand en ontploffing. Een sportief man, met een hart voor Fire Safety Engineering, die kan spreken vanuit de ervaring én met kennis van zaken

logo firepronet.JPG

DONALD POLFLIET-
Frederick profiel.jpg

FREDERICK BONTE

Penningmeester Firepronet

info@flex-a.be

+32 474 55 44 74

Since 2009 Frederick has gained professional experience in the field of fire safety. His major areas of expertise are on the one hand fire safety within large capex projects (e.g. plant/facility modifications) and on the other hand internal and external fire hazard risk assessments and audits . He gained his expertise within projects covering new build, modifications and decommissioning for which he has experience from conceptual design over pre-basic design, FEED and detailed design for EPCM/EPC.
arious fire protection systems.

logo firepronet.JPG

GUY VERSLYCKEN-
fesg.jpg

JAN BONNIER

Jr. Project Manager
jb@fesg.be


logo firepronet.JPG

JAN DE SAEDELEERlogo firepronet.JPG

JAN LEENKNECHT

Met de directie risicobeheersing geven we o.a. advies over en doen we nazicht van de technische preventiemaatregelen in gebouwen in ons werkingsgebied.

VANDEKERCKHOVE Jan.jpg

JAN VANDEKERCKHOVE

Voorzitter Firepronet
jan.vandekerckhove@fseconsult.be
+32 472 88 13 40

Ik ben brandveiligheidsingenieur met een passie voor bouwkunde. In 2017 heb ik mede mijn schouders onder FSEC gezet. FSEC is een onafhankelijk studiebureau brandveiligheid. In september 2021 heb ik het mandaat als voorzitter opgenomen voor Firepronet.

logo firepronet.JPG

JEAN-PHILIPPE VERITER-
logo firepronet.JPG

KAREL LAMBERTkevin s.jpg

KEVIN SMEYERS

Fire Risk Engineer

ksmeyers@fpcrisk.com

+32 475 77 02 69


logo firepronet.JPG

KOEN VAN HERPEles baert.JPG

LES BAERT

Principal Engineer
les.baert@fseconsult.be
+32 495 58 90 94


lieven schoonbaert.jpg

LIEVEN SCHOONBAERT

Expert Fire Safety
lieven.schoonbaert@tractebel.engie.com
+32 473 945 715

Als Fire Safety Engineer heeft hij binnen Tractebel (en ook al voorheen, sinds 1993) een brede ervaring opgebouwd in het uitvoeren van allerhande studies en aanverwante opdrachten, en specifiek dan binnen het domein brandveiligheid. Deze opdrachten betreffen zowel publieke als private klanten.
Specialisaties: rook- en warmteafvoer, branddetectie, sprinklers, brandscenario’s, afwijkingsdossiers, evacuatiestudies, tunnelveiligheid en risicoanalyses

fesg.jpg

MATHIEU VERPAELE

Jr. Project Manager


logo firepronet.JPG

MATTHIAS VAN DE VEIRE

Kapitein


fesg.jpg

MATTHIAS VANROELEN

Project Engineer
mva@fesg.be
0478499670

Matthias werkt voornamelijk op audits, conformiteit wetgeving en opvolging van de werken/controle van goede uitvoering. Intern bij FESG houdt hij zich ook bezig met een model op te zetten om de betrouwbaarheid van ontrokingssystemen beter in kaart te kunnen brengen.

logo firepronet.JPG

PAUL VANDEVELDE

Ere-hoogleraar

pauljhj.vandevelde@skynet.be

0473 70 86 71


Universiteit Gent (Em.)
pieter poppe.jpg

PIETER POPPE

Afdelingshoofd Consultancy


ISIB
robby de roeck.jpg

ROBBY DE ROECK

Vicevoorzitter en Secretaris Firepronet
robby.deroeck@kingspan.com
+32 470 21 26 92

Als Fire Safety Engineer tewerkgesteld bij Kingspan Light and Air Belgium nv sta ik in voor het ontwerpen en opvolgen van de complexere RWA-dossiers, specifiek toegepast in industriegebouwen, parkeergarages, atria, ziekenhuizen, … Bij deze ontwerpen kunnen in specifieke situaties ook computersimulaties (CFD) worden gehanteerd, en dit al dan niet in combinatie met Afwijkingsdossiers. Ook gebeurd er een actieve deelname aan zowel de Belgische als de Europese normcommissies dewelke deze materie behartigen, zodoende we steeds meewerken en op de hoogte blijven van de laatste evoluties hieromtrent.

logo firepronet.JPG

RUBEN VAN COILElogo firepronet.JPG

RUTH DECOCKlogo firepronet.JPG

SARAH VAN DEN HEUVEL

Fire Safety Expert

sarah.van.den.heuvel@brusselsairport.be

0493/09.47.38

Brussels Airport Company is de private onderneming die eigenaar en uitbater is van Brussels Airport. Brussels Airport Company opereert in het hart van een groot ecosysteem van bedrijven op de site van Brussels Airport. Binnen het Fire Safety Office van ons bedrijf behandel ik de cargo dossiers (industriegebouwen, kantoorgebouwen, technische installaties, …). In september ’21 ben ik gestart met de opleiding Fire Safety Engineering aan de UGent.

fesg.jpg

SIMON LOOSVELT

Project Manager
sl@fesg.be
0472 36 88 03


logo firepronet.JPG

STEFAAN MAEKELBERG

Ere adviseur generaal dienst preventie Binnenlandse zaken


-
logo firepronet.JPG

TAMARA DOLLElogo firepronet.JPG

THILDE JACQUEMYNfesg.jpg

XAVIER DECKERS

SR Project Manager
xd@fesg.be
0489/095194

Xavier heeft 15 jaar ervaring als brandveiligheidsingenieur. Hij adviseert klanten om kosteneffectieve maatregelen uit te werken en te onderbouwen. Hij werkt in een team van 23 brandingenieurs die klanten bijstaat voor projecten in de afdeling Gebouwen, Industrie en Infrastructuur.

logo firepronet.JPG

XAVIER LEBLANC

Principal Fire Safety Engineer – Nuclear Processes

xavier.leblanc@tractebel.engie.com

Mr Xavier Leblanc, Fire safety expert, has been working in the nuclear industry and Tractebel since 2002.
During his career Xavier has worked on several projects ranging from assessment of fire risk in existing NPP's and Nuclear Facilities to improvement projects as well as on specifications for new NPP's, nuclear waste storage and decommissioning facilities